Isolde et Les Bens

Isolde et Les Bens

Isolde et Les Bens

Isolde et Les Bens – Samba Des Diables

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

曲のタイトルは「悪魔のサンバ」
フランス語でうたう、フレンチおばさんのフレンチポップ。

なんだけど実はベルギーの愛くるしいおばさん。おばさんに
見えないように若くがんばってるところがスキです。

Isolde et Les Bens
https://www.facebook.com/IsoldeLasoen

Ongeveer twee jaar geleden richtte Isolde Lasoen (bekend als drumster van oa Daan) ‘Isolde et Les Bens’ op, een gelegenheidsproject bestaande uit enkele van haar lievelingsmuzikanten die toevallig allemaal ‘Ben’ heten. Ze had, door steeds vaker op de voorgrond te treden als zangeres, zin om zelf lead te gaan zingen en stelde een set samen met allemaal nostalgische, charmante en ‘schone liedjes’ uit de Franse sixtiespop en het chanson en vulde die aan met enkele Engelstalige pareltjes uit diezelfde periode.
De concertjes met Les Bens zag ze als een ideale gelegenheid om ervaring op te doen als zangeres en het repertoire inspireerde haar bij het schrijven van eigen materiaal. Eerste voorproefjes waren het swingende “Aluminium Folie” en voorbije zomer nog het zwoele en rijk georchestreerde “Samba Des Diables”. Ondertussen is Isolde samen met haar Bens de studio ingedoken en hebben ze in eigen beheer een EP opgenomen, bestaande uit 5 eigen nummers (die perfect aanleunen bij het retro repertoire van Isolde et Les Bens) en 1 cover (het mooie en ontwapenende ‘Emmanuelle’, van Pierre Bachelet). De release van de EP is gepland tegen begin oktober (3/10), op het moment dat Isolde et Les Bens aan een concertreeks beginnen langsheen de Culturele Centra. Na het verschijnen van de EP zal Isolde zich blijven concentreren op het schrijven, want ze heeft de smaak ondertussen helemaal te pakken en plant vervolgens ook een full solo album.

Isolde Lasoen